Google Ads novosti – lipanj 2020.

Refine Keywords – nova opcija Google Keyword Plannera

Keyword Planner alat je pomoću kojeg oglašivači mogu dobiti ideje koje ključne riječi koristiti ili pak vidjeti metrike za određene ključne riječi kao što su broj pretraga, prosječna cijena po kliku, itd. Pomoću refine keywords opcije olakšan je odabir relevantnih ključnih riječi tako da se ključne riječi mogu grupirati prema značajkama proizvoda kao što su boja, veličina i slično. Na primjeru ispod teksta ključna riječ koja se koristi je “dry skin”. Na desnoj strani slike primjer je kako se dobiveni rezultati mogu modificirati, tj. filtrirati značajke dobivenih rezultata uz uklanjanje ideja koje nisu relevantne. Vjerujemo kako će ova opcija mnogima uštedjeti mnogo vremena.

Izvor: https://support.google.com/google-ads/answer/9907498?hl=en

Explanations – nova opcija kod konverzija

Kod optimizacije kampanja važno je razumjeti zašto je došlo do promjene u broju konverzija. No, to često nije lagan zadatak zbog raznih problema. Upravo iz tog razloga uvedena je “explanations” opcija vezana uz konverzije, pomoću koje korisnik može vidjeti razloge zbog kojih je došlo do smanjenja broja klikova, impresija, troška i konverzija. Samim time, korisnici će više vremena moći posvetiti rješavanju problema umjesto otkrivanja istog.

Međutim, prije korištenja “explanationsa” bitno je znati:

  • trenutno su dostupni za manual CPC ili eCPC u Search kampanjama
  • mogu se uspoređivati dva vremenska perioda jednake duljine u posljednjih 90 dana
  • prikazuju se samo za kampanje sa značajnim promjenama performansi

Izvor: https://support.google.com/google-ads/answer/9911637?hl=en

Dosegnite više korisnika pomoću Smart kampanja

Smart kampanje dostupne su u 150 zemalja, olakšavajući korisnicima postavljanje i pokretanje kampanja u kratkom vremenskom roku, gdje korisnik nema gotovo nikakve slobode pri promjene postavki kampanja. Kako bi se taj dio unaprijedio, Google je predstavio značajke koje će korisnicima donijeti više kontrole nad kampanjama što uključuje izradu kampanja preko Google Ads mobilne aplikacije, isticanje na Google mapama, pregledavanje rezultata izravno na Google pretraživanju i kontroliranje prikazivanja oglasa.

Izrada kampanja preko Google Ads mobilne aplikacije – pomoću ove opcije olakšalo se i ubrzalo postavljanje smart kampanja direktno preko mobilnog uređaja. Ova opcije trenutno je dostupna u SAD-u, Kanadi, Australiji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Italiji, Francuskoj, Španjolskoj, Nizozemskoj i Japanu, dok se uvođenje očekuje i za ostale zemlje.

Istaknite se na Google Mapsima – Google Maps mjesečno upotrebljava više od milijardu korisnika. Korištenjem pinova, određeni posao može se istaknuti tako da se istakne određena usluga koju poduzeće nudi kao što je primjerice preuzimanje robe bez kontakta, posebno značajno za ovo vrijeme. Do rujna, ova će opcija biti besplatna te se klikovi, pozivi i prodaje putem pinova neće naplaćivati. Opcija je uvedena za oglašivače koji koriste Smart kampanje, imaju profile na Google My Business-u, a narednih tjedana postat će dostupne svima.

Provjerite izvedbu oglasa direktno na Google tražilici – interesantna novost uvedena je kod smart kampanja, a radi se o provjeri oglasa direktno na Google tražilici. Uvjet da provjerite oglase je da ste prijavljeni na Google računom koji se koristi za Google Ads. Nakon toga, dovoljno je u Google tražilicu upisati “Google Ads”. Uvođenje ove opcije u narednim tjednima postat će dostupno svima koji koriste Google Ads Smart kampanje.

Kontrolirajte prikazivanje oglasa – pomoću ove opcije, oglašivači će moći kontrolirati ključne riječi za koje će im se oglasi prikazivati. Dodajući “keyword themes” oglasi će se prikazivati korisnicima koji pretražuju relevantne fraze. Naravno, “Keyword themes” će se u bilo kojem trenutku moći editirati, dakle bit će moguće dodati nove ili ukloniti postojeće kad god to poželite. U narednim tjednima ova opcija će biti omogućena svim korisnicima smart kampanja.

Izvor: https://support.google.com/google-ads/answer/9934637?hl=en

Gašenje Target Search Page Location i Target Outranking Share bid strategija

Prošle godine Google je najavio da će Target Search Page Location i Target Outranking Share bid strategije prestati biti dostupne za nove kampanje. U sljedećih nekoliko tjedana, kampanje koje još uvijek koriste te biding strategije automatski će se prebaciti na Target Impression Share bid strategiju.

Izvor: https://support.google.com/google-ads/answer/9944589

Korištenje feeda u App kampanjama

Korištenje Feeda kod Display, Shopping i Local kampanjama normalna je stvar svakom oglašivaču. U narednim mjesecima korištenje Feeda bit će globalno omogućeno i u App kampanjama. Prilikom beta testiranja oglašivači koji su koristili feed imali su u prosjeku 6% više instalacija s google.com i 17% više in-app akcija (primjerice log-in ili kupnja) na stranicama i aplikacijama na Google mreži.

Korištenje Feed-a u App kampanjama donosi tri prednosti:

1. Bogatiji formati koji doprinose boljem engagementu i iskustvu – primjerice prikaz najpopularnijih proizvoda prilikom prikazivanja oglasa

2. Proširena mogućnost za upite – pomoću Feed-a Google Ads algoritam dobiva više povratnih informacija te će se korisnicima prikazivati relevantniji oglasi. Također, opis oglasa će se automatski prilagođavati kako bi oglas bio relevantan pretraživanju korisnika.

3. Lakše snalaženje novim korisnicima – primjerice, ako korisnik (kao što je navedeno u primjeru ispod na slici) klikne na oglas za tenisice, bit će preusmjeren na App store. Nakon što instalira aplikaciju i otvori je, automatski će mu landing page biti proizvod na koji je kliknuo na oglasu.

Izvor : https://support.google.com/google-ads/answer/9934596?hl=en-GB

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top