Google Ads novosti – Studeni 2019.

Studeni je donio malo manje novosti u Google Ads svijetu u usporedbi s dva protekla mjeseca. No, svakako valja proći kroz njih s obzirom na to da su predstavljene neke nove interesantne stvari.

Predstavljena nova proširenja oglasa za Youtube oglase

Proširenja oglasa, tj. ad ekstenzije poboljšavaju izvedbu oglasa te potiču korisnike na akciju (klik na oglas). Kako bi se isto omogućilo i YouTube oglasima, Google im je odlučio dodati tu mogućnost. Proširenja oglasa na YouTubeu daju gledaocima ne samo informacije koje su korisne, već i one koje pozivaju na akciju kao što su prikaz lokacije trgovine, pozivi na akciju (call to action) i interest forme. Te informacije prikazivat će se u sklopu video oglasa, no najbolje da ispod vidite kako će to izgledati:

Osim ove novosti, kasnije ove godine najavljuje se da će “call to action” proširenja koja su trenutno dostupna za “TrueView in-stream” oglase i “Non Skippable” oglase isto postati dostupna za “6-second bumper” oglase (što su 6-second Bumber ads provjerite OVDJE https://support.google.com/google-ads/answer/7159363). 

Čak i kada je cilj video oglašavanja primjerice povećati brand awareness, ova novost će zasigurno olakšati korisnicima da naprave akciju kao što je posjeta web stranici. Osim navedenih promjena, najavljuje se kako će TrueView oglasi nastaviti s proširenjima i unapređenjima, te su primjerice tako Sitelink proširenja trenutno u fazi Beta testiranja i bit će dostupna svima narednih mjeseci. Testiranje koje je Google proveo na području SAD-a na primjeru 30 oglašivača pokazalo je kako dodavanje sitelink proširenja TrueView oglasima rezultira s 23% više konverzija i 50% više klikova.

Izvor: https://support.google.com/google-ads/answer/9606720

Merchant centar postao je dostupan na 95 tržišta

Od 6. studenog Shopping kampanje dostupne su u preko 50 novih tržišta, te se sada brojka tržišta na kojima se mogu koristiti shopping oglasi popela na 95! Nažalost, Hrvatska još uvijek nije među navedenim tržištima. 

Oglasi se pomoću multi-country feeda mogu prikazivati u više različitih zemalja u kojima se koristi isti jezik, primjerice ako se uploada feed na Njemačkom jeziku, oglasi će osim za Njemačku biti dostupni i za Austriju i Švicarsku. Jedino što se u tom slučaju treba podesiti su shipping i lokacijsko targetiranje za te zemlje, kako bi se oglasi mogli prikazivati.

Osim navedenog, došlo je i do nekih dizajnerskih izmjena u Merchant centru sa svrhom jednostavnijeg te lakšeg snalaženja i iščitavanja podataka. 

Izvor: https://support.google.com/google-ads/answer/9611733

Nova verzija Google Ads Editora – v1.2: dodane nove vrste kampanja i cross account features

Početkom studenog predstavljena je nova verzija Google Ads Editora v1.2. U novoj verziji dostupne su App campaigns for engagement i Discovery kampanje, što znači da je od sada dostupna mogućnost izrade i uređivanja istih koristeći Editor. Novost je također da se liste negativnih keyworda sada mogu dijeliti kroz račune koristeći Shared Library u Google Ads Editoru.

Pretraživanje errora također je novost te se sada oni mogu pretraživati kroz sve kampanje i račune, te je time skraćeno vrijeme koje se do sada trošilo na pronalaženje istih. Prazna polja kao što su video IDs ili custom parametri, od sada će biti “skrivena” u edit pane-u, a kako će to izgledati pogledajte ispod:predstavljena je nova verzija Google Ads Editora v1.2. U novoj verziji dostupne su App campaigns for engagement i Discovery kampanje, što znači da je od sada dostupna mogućnost izrade i uređivanja istih koristeći Editor. Novost je također da se liste negativnih keyworda sada mogu dijeliti kroz račune koristeći Shared Library u Google Ads Editor.

Izvor: https://support.google.com/google-ads/answer/9612141

Youtube Masthead dostupan na TV uređajima

YouTube Masthead na TV uređajima najavljen je u rujnu, kada je objavljena beta verzija. Nakon uspješnog testiranja na određenim tržištima, YouTube Masthead postao je globalno dostupan za sve oglašivače koji kupuju na bazi CPM-a (što se podrazumijeva na kupnju CPM-a, pogledajte na sljedećem linku: https://support.google.com/google-ads/answer/9402524?hl=en). Postoji mogućnost kupovine kao dio seamless cross-screen koji se prikazuje na mobilnim uređajima, desktop računalima i TV uređajima ili kao dio single-scree koji se prikazuje samo na TV uređajima.

Posljednjih mjesec i FOX je testirao ovu vrstu oglasa, a više o tome pročitajte na: https://support.google.com/google-ads/answer/9639395

Ovom novosti mogućnost povećanja awarenessa veća je nego ikada.

Bolji uvid u bid strategiju koristeći “Top signals”

Bid strategy report po novome donosi “Top bidding signals” kojima je cilj dobiti bolji uvid u funkcioniranje kampanja. Top signals će za početak biti dostupni za search kampanje koje koriste Target CPA i Maximize conversions kao bid strategiju. Kasnije će se dodati i za Target ROAS i Maximize conversion value. Top signals uključuje vrstu uređaja, lokaciju, dan u tjednu, vrijeme u danu, keyworde.

Isto tako, report može sadržavati različite kombinacije, pa će tako moći prikazati da primjerice osobe koje pretražuju brand a locirane su u Varaždinu, češće konvertiraju vikendom.

Izvor: https://support.google.com/google-ads/answer/9644171

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top