Google Ads novosti – svibanj 2020.

Svibanj nam je donio svega tri novosti iz svijeta Google Ads oglašavanja.

Oglasi za hotele – ažuriranje zbog COVID -19

Zbog situacije s COVID-19 Google je odlučio pomoći oglašivačima koji koriste oglase za hotele uvodeći program naziva provizija po boravku. Konkretno, do plaćanja provizije doći će samo ako osoba odsjedne u hotelu, te će se automatski prilagoditi licitacije za oglase za hotele kako bi se povećala vrijednost rezervacije. Taj program od sada je dostupan na globalnoj razini.

U sljedećih nekoliko tjedana najavljuje se i uvođenje filtera Besplatno otkazivanje pomoću kojeg će korisnici vidjeti kod kojih smještaja postoji mogućnost povrata novca.

Izvor: https://support.google.com/google-ads/answer/9878927

Bolje razumijevanje Search i Shopping oglasa pomoću izvješća o maloprodajnoj kategoriji

O razlici između search i shopping kampanje i osnovama već smo pisali, no izvještaji o kampanjama nešto su potpuno drugačije. Novi izvještaj je “izvješće u maloprodajnoj kategoriji”. Što je sad to? Radi se o izvještaju koji prikazuje izvedbu oglasa za unaprijed definirane kategorije proizvoda u search i shopping kampanjama, sve ujedinjeno u jednom izvješću.

Primjer izvješća

Izvještaj prikazuje klasične metrike kao što su broj klikova i impresija, trošak, CTR, konverzije i ostalo. Naravno, kod pregleda ovog izvještaja i donošenja zaključaka važno je obratiti pozornost na sve čimbenike, kao što su povezanost kampanje s brandom (brand pojmovi), lokacija koja se targetira, ciljna publika, strategija bidanja i slično.

Izvor: https://support.google.com/google-ads/answer/9898915

Discovery oglasi – neka vas korisnici otkriju na više mjesta

Prema istraživanjima, 85% korisnika u roku od 24 sata od otkrivanja proizvoda poduzima radnju – primjerice usporedba cijene ili kupovina. Discovery kampanje uvedene su prošle godine, ali su tek od travnja su dostupne svim oglašivačima diljem svijeta.

Primjer discovery oglasa

Pomoću discovery kampanja oglašivač može doprijeti do skoro tri milijarde korisnika, dok će Googleovo strojno učenje i razumijevanje namjere branda pomoći pri lakšem povezivanju brendova s novim potencijalnim kupcima.

Discovery oglasi nude mogućnost predstavljanja autentičnih i relevantnih oglasa pomoću slike ili rotirajućeg izbornika slika:

Izmjenične slike oglasa

Pomoću Discovery kampanja možete saznati više o svojim korisnicima te onome što kod njih izaziva reakciju – primjerice koja fotografija funkcionira bolje.

Discovery oglasi u Google Ads sučelju

Discovery oglasi svakako su interesantna novost koju treba testirati.

Izvor: https://support.google.com/google-ads/answer/9904013

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top