Google Ads novosti – Travanj 2020.

Google je i u travnju predstavio nekoliko novosti, a možda najzanimljivija je da će u budućnosti oglašivači morati potvrditi svoj identitet kako bi se spriječilo lažno oglašavanje i poraslo povjerenje korisnika prema Google Adsima. Osim ove, još nekoliko novosti uvodi se u svijet Google Ads oglašavanja, pa krenimo redom.

Google Ads Editor v1.3: support za zajedničke budžete, optimization score i više

Sredinom travnja predstavljena je nova verzija Google Ads Editora, v1.3. U novoj verziji podržano je korištenje shared budgeta, optimization scorea i unaprijeđen je edit pane. Što nam navedene nadogradnje donose?

Google Ads Editor novosti

Za shared budget to konkretno znači da se shared budgeti iz Shared library-a mogu kreirati i editirati u Google Ads Editoru. Kod optimization scorea ova novost donosi uvid u optimization score preko Google Ads Editora, za kampanje i cjelokupni račun, što do sada nije bila opcija. 

Kod poboljšanog edit panea, omogućeno je da se sakriju stupci koji nisu relevantni prilikom pregledavanja, kao što je primjerice App settings kada se radi o kampanjama koje nisu App kampanje. Isto tako, edit pane se može pomicati ili mu se može mijenjati veličina. Iz Google-a navode kako su navedena poboljšanja napravili temeljem povratnih informacija od korisnika, sve u svrhu poboljšanja funkcionalnosti i efikasnosti utrošenog vremena korištenja.

Nove mogućnosti u Google Ads editoru

Izvor: https://support.google.com/google-ads/answer/9822776

Potvrđivanje identiteta oglašivača

Kako bi zaštitio korisnike, Google je uveo novu hvale vrijednu opciju. Potvrđivanje identiteta oglašivača je dio Google Ads pravila oglašavanja koji zahtijeva da oglašivač potvrdi svoj identitet ako se želi oglašavati u Google Ads sustavu. Kad se identitet potvrdi, korisnik će vidjeti ime i lokaciju oglašivača pod opcijom Why this ad? prilikom prikazivanja oglasa kako je i prikazano na slici:

Informacije o oglašivaču

Ova opcija omogućiti će korisniku da blokira oglas ili oglašivača. Uvođenje ovakve promjene povećat će povjerenje u sustav oglašavanja dajući korisnicima više informacija o oglasu, ali i o samom oglašivaču. Iz Google-a pretpostavljaju da će biti potrebno par godina kako bi se ova opcija uvela u sve zemlje svijeta, dok će oglašivači o tome biti obaviješteni putem e-maila.

Izvor: https://support.google.com/google-ads/answer/9843535

Call oglasi s website linkom

Visit website nova je opcija koja se može koristiti kod call ads, do nedavno zvanih call-only oglasi. Visit website nalazi se ispod samog oglasa, a izgleda ovako:

Call oglasi s visit website opcijom

Visit website produžuje oglas te mu samim time povećava vidljivost u rezultatima pretrage. Klikom na visit website, korisnik će se usmjeriti na web stranicu, dok će klik na telefonski broj i dalje voditi ka pozivu. Ova opcija je dobra jer će omogućiti korisnicima koji ne žele samo nazvati, da posjete web stranicu, što će također smanjiti slučajne klikove. Za korištenje Visit website opcije potrebno je uključiti Final URL kod izrade call oglasa. Kod postojećih oglasa, dovoljno je samo dodati Final URL.

Izvor: https://support.google.com/google-ads/answer/9840358

Produžen rok za paraller tracking kod video kampanja

Iako je kao rok za uvođenje parallel trackinga kod video kampanja bio 15. lipanj, rok je radi trenutne situacije produžen do daljnjeg kako bi oglašivači imali više vremena za prilagodbu.

Izvor: https://support.google.com/google-ads/answer/9849334

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top