GOOGLE ADS

Zanima vas kako se istaknuti ispred konkurencije te postići najviše pozicije na Google tražilici? Na pravom ste mjestu - saznajte više informacija te započnimo zajedno novo poglavlje vašeg poslovanja!

Kako dolazimo do željenih rezultata

Istraživanje

Svakom klijentu i projektu pristupamo individualno, što uključuje istraživanje tržišta i odabir ciljne publike te dubinsko poznavanje vaših proizvoda ili usluga i njihove primjene. Nakon što zajedno definiramo ključne značajke i odredimo vašu ciljnu skupinu, slijedi istraživanje ključnih riječi koje u kombinaciji s kvalitetno strukturiranim kampanjama postižu najbolje rezultate.

Implementacija

Dugogodišnje iskustvo stjecano kontinuiranim radom na kampanjama u Hrvatskoj i inozemstvu te neprestana edukacija i stručno usavršavanje čine naše cjelokupno znanje koje ćemo primijeniti na vaše Google Ads kampanje. Naravno, veliku ulogu u oglašavanju igra i vaša web stranica koju ćemo prije oglašavanja besplatno pregledati te vam predložiti eventualne izmjene i prilagoditi je za oglašavanje.

Praćenje rezultata

Iako je često zanemareno, kvalitetno praćenje rezultata je jednako važno kao i kvalitetno postavljena kampanja. Tu na scenu stupa Google Analytics - alat pomoću kojeg pratimo ponašanje posjetitelja vaše stranice i rezultate svih kanala putem kojih oni dolaze. Kvalitetna analiza i primjena podataka služi za unapređenje i poboljšanje izvedbe vaših marketinških kampanja i same web stranice.

Optimizacija

Jednom postavljene kampanje potrebno je i redovito optimizirati. Rezultati praćenja vaše web stranice pomažu nam pri optimizaciji kampanja i prilagodbi potrebama potencijalnih kupaca ili korisnika usluge. Osim tehničkih izmjena i prilagodbi s kojima vas nećemo zamarati, provodit ćemo testiranje vaših oglasa (A/B test), različitih ključnih riječi, publika i ostalih parametara, a sve u vidu postizanja najboljih rezultata.

Kao novi oglašivač, ostvarite do 331 Euro bonusa za oglašavanje!

GOOGLE ADS

Kolika nam je svakodnevica postalo korištenje Google tražilice govori nam podatak da je riječ ‘Googlati’ uvrštena u svjetske rječnike, kao što je Oxfordski. Većina pretraga za informacijama na internetu započinje pretraživanjem Google tražilice, a upravo je zato Google Ads oglašavanje odličan način za biti prisutan u svakom trenutku pred potencijalnim klijentima, koji u određenom trenutku pretražuju informacije, proizvod ili uslugu te su spremni u tom trenutku poduzeti akciju (kupiti proizvod, kontaktirati vas ili naručiti određenu uslugu). U usporedbi s organskim rezultatima, oglasi zauzimaju višu poziciju u rezultatima pretrage, a također nude i veće mogućnosti izrade oglasa i teksta koji će se prikazivati potencijalnim klijentima. I dok je nekad organsko rangiranje rezultata bilo najbitnije te je kvalitetno izveden SEO garantirao prvu poziciju, danas to više nije moguće postići ako za ključne riječi koje se pretražuju postoje Google Ads oglasi. Viša pozicija u rezultatima pretrage nudi veću šansu za ostvarivanjem posjete web stranici te većina klikova u rezultatima pretrage otpada upravo na rezultate koji se nalaze na najvišim pozicijama. Rezultati pretrage u tražilici nisu jedino mjesto gdje se vaši oglasi mogu prikazivati te izgled i vrsta oglasa ovisi o kampanji, a koje vrste Google Ads kampanja postoje pročitajte u nastavku.

BESPLATNO postavljanje Google Analyticsa i Tag Managera uz Google Ads uslugu!

oglasi se prikazuju

Na pretraživačkoj mreži

Kod pretraživačkih kampanja vaši se oglasi prikazuju kao rezultat pretraživanja na Google tražilici. Pretraživačka kampanja najzastupljenija je vrsta kampanja, a prednost im je da se oglasi u stvarnom vremenu prikazuju osobama koje su spremne poduzeti akciju. Oglasi na pretraživačkoj mreži nalaze se iznad organskih rezultata pretraživanja, a pozicije na vrhu rezultata imaju najveće šanse za klikom i posjeti vašoj web stranici. Osim kao rezultati pretrage na Google tražilici, oglasi na pretraživačkoj mreži prikazuju se i na Google Playu, Google Shoppingu, Google slikama i Google kartama (uključujući i aplikaciju) te stranicama koje su Google partner na pretraživačkoj mreži.

Na prikazivačkoj mreži

Na prikazivačkoj mreži - Na prikazivačkoj mreži najčešće se koriste slikovni oglasi (mogu se koristiti i tekstualni), a riječ je o bannerima koji se prikazuju na web stranicama koje posjećuju vaši potencijalni klijenti. To mogu biti news portali, YouTube, Gmail račun ili mobilne aplikacije. Kome će se oglasi prikazivati određuje se pomoću targetiranja (ciljanja) koje se postavlja kod izrade grupa oglasa u prikazivačkim kampanjama. Postoje različite metode targetiranja - prema ključnim riječima, interesima korisnika i temama. Korisnike se može targetirati i pomoću izrade remarketing lista (za prošle posjetitelje vašeg weba), a također postoji i opcija odabira na kojim web stranicama želite da se vaši oglasi prikazuju.

Na YouTubeu

YouTube kao najpopularnija platforma za dijeljenje video sadržaja, s preko dvije milijarde registriranih korisnika, odlično je mjesto za pronalaženje novih klijenata. Po pristupačnim cijenama svoj brand možete pomoću efektnih video oglasa približiti ciljnoj publici te ih dovesti na vašu web stranicu. Mogućnosti targetiranja korisnika su brojne, tako da sami možete odrediti kome će se oglasi prikazivati prema demografskim karakteristikama, ključnim riječima, interesima i ostalim značajkama. Također, sami određujete hoće li se video oglasi na YouTubeu prikazivati unutar postojećeg video sadržaja, kao samostalni video oglasi ili na Google prikazivačkoj mreži.

Kao aplikacije za preuzimanje

Imate li vlastitu mobilnu aplikaciju, u cilju vam je da ju "skine" što veći broj korisnika. Da bi vaša aplikacija dosegla što više relevantnih korisnika koji će je potom preuzeti na svoje uređaje, preporučuje se korištenje kampanja za aplikacije. Kod ove vrste kampanja ne izrađuju se oglasi kao kod ostalih vrsta kampanja, već se izgled oglasa automatski definira temeljem vašeg unosa teksta, slika i video zapisa u trgovini za aplikacije te je zbog toga bitno tom dijelu posvetiti posebnu pažnju. Kao i kod ostalih vrsta Google Ads kampanja, i ovdje postoje različite mogućnosti prikazivanja oglasa, a to mogu biti rezultati pretrage u Google tražilici, Google Playu, YouTubeu, Google prikazivačkoj mreži i Google Discoveru.

Zatražite besplatnu ponudu

50 +

Zadovoljnih klijenata

580 +

Postavljenih kampanja

30 +

Tržišta

POVJERENJE SU NAM PRUŽILI

ČESTA PITANJA

Oglasi se na Google postavljaju putem Google Ads računa. Ako želite taj posao prepustiti profesionalcima, obratite nam se s vašim zahtjevima. Ako posjedujete Google Ads račun potrebno nam je omogućiti pristup, a ako ga ne posjedujete, mi ćemo ga izraditi za vas. Ako oglašavanje kreće s novog Google Ads računa, kao službeni Google Partner poklanjamo vam i bon u iznosu do 600 kn za budžet oglašavanja. Google Ads oglašivački račun naravno postaje i ostaje vaše vlasništvo čak i nakon raskida suradnje. U slučaju da Google Ads račun i kampanje želite sami napraviti, savjete i upute o izradi Google Ads oglasa možete pronaći na našem blogu.
Ovisno o vrsti kampanje, Google oglasi prikazuju se na Google tražilici te na svim stranicama koje su u sustavu Google Partnera (stranice koje koriste Google AdSense).
Same vrste Google Ads kampanja navedene su i opisane poviše na ovoj stranici, no ponovit ćemo ih još jednom: pretraživačka mreža s opcijom prikazivačke, samo pretraživačka mreža, samo prikazivačka mreža, shopping, videozapis (YouTube) i mobilne aplikacije. Ovisno o vrsti kampanje, vaši oglasi prikazivat će se kao rezultati pretrage u Google tražilici, u obliku slika na portalima koji su Google partneri, Gmail sandučiću, YouTubeu i sličnim kanalima. Prema vašim potrebama i ciljevima, zajedno ćemo odabrati vrstu kampanje (ili više njih) koja će najbolje odgovarati vašim poslovnim potrebama. Iako vam ovo sve može zvučati pomalo komplicirano na prvu, posebno ako se s ovim pojmovima susrećete po prvi put, ne brinite – postavite nam sva pitanja koja vam idu kroz glavu, a mi ćemo vam rado sve objasniti te s vama odabrati najbolje kampanje za vaše potrebe.
Cijena Google oglašavanja ovisi o veličini i kompleksnosti kampanja te se sastoji od dva dijela: cijene naše usluge (izrada i optimizacija) i iznosa budžeta koji ste spremni odvojiti za oglašavanje. Velika prednost kod Google oglasa je ta da se vaš budžet troši samo kada netko klikne na vaš oglas. Cijena naše usluge sastoji se od cijene izrade kampanja te mjesečne cijene optimizacije. Važno je za napomenuti kako optimizaciju vršimo besplatno u periodu od izrade kampanje do kraja tekućeg mjeseca, tako da taj period plaćate samo postavljanje kampanja. Postotak iznosa vašeg budžeta ne naplaćujemo, a cijena će kao i usluge koje uključuje jasno i nedvosmisleno biti dogovorene prije početka suradnje.
Naravno da možete. Na prvom mjestu – iznad organskih rezulata, nalaze se plaćeni oglasi. Prva pozicija na Google tražilici ovisi o faktorima kao što su kvaliteta napravljene kampanje, kvaliteta web stranice, visina iznosa koji ste spremni platiti po jednom kliku na vaš oglas i mnogima drugima.
S obzirom na ciljeve vaše kampanje, sastavit ćemo personalizirani izvještaj s uvidom u funkcioniranje vaših kampanja s vama najvažnijim pokazateljima. U svakom trenutku možete pristupiti izvještaju te vidjeti na što je potrošena svaka kuna koju ste uložili u vas budžet. Naravno, tu smo i mi da vam pomognemo oko eventualnih nejasnoća.

Pošaljite e-mail

Scroll to Top

obratite nam se s povjerenjem