Google Oglašavanje

Adssential Google Partner

Google Oglašavanje

Otkrijte kako Google oglašavanje može unaprijediti vaše poslovanje i dovesti do povećanja prodaje i broja klijenata!

Uložite u Google oglašavanje i ubrzajte rast svojeg poslovanja uz mjerljive rezultate!

Zatražite ponudu
USLUGE

Google oglašavanje

Koristeći Google Ads oglašavanje, vaša web stranica postaje vidljiva i dostupna potencijalnim kupcima koji pretražuju proizvode i usluge koje nudite.

Najveća prednost Google oglasa je prikazivanje u realnom vremenu – oglasi će se prikazivati osobama koje su spremne u određenom trenutku poduzeti akciju kao što su kupovina proizvoda ili slanje upita o vašim uslugama. Ovisno o ciljevima vašeg oglašavanja, Google Ads sustav nudi različite vrste kampanja.

Prije izrade, zajedno ćemo odrediti strategiju i ciljeve te prema njima napraviti najbolji odabir za vaše poslovanje.

Velika prednost Google Adsa leži u mjerljivosti rezultata. To omogućuje da u svakom trenutku znate kako se troši svaki cent vašeg budžeta za oglašavanje.

Novim oglašivačima, u sklopu Google Partners programa, poklanjamo bon za oglašavanje u vrijednosti do €350!

Gdje se prikazuju Google oglasi?

Povećalo i rezultati Google Search pretraživanja za Google oglašavanje.

Na vrhu rezultata kod Google pretraživanja

Želite li osigurati da vaši oglasi budu vidljivi kada korisnici pretražuju vašu tvrtku, proizvode ili usluge koje nudite, tada je pretraživačka kampanja (search campaign) idealan izbor za vas. Vaši oglasi će se pozicionirati iznad organskih rezultata pretrage. Viša pozicija osigurava veću vjerojatnost da će korisnici kliknuti na vaš oglas i posjetiti vašu web stranicu.

Rezultat display oglasa i primjer kako Google Display banneri izgledaju na web stranicama za Google oglašavanje.

Kao slikovni oglasi (banneri) na web stranicama

Slikovni oglasi ili banneri prikazuju se na web stranicama koje vaši potencijalni klijenti posjećuju. U pitanju su stranice vijesti, YouTube, Gmail račun ili mobilne aplikacije. Kod izrade kampanja važno je odrediti na koji će se način ciljati korisnike. Navedeno uključuje ključne riječi, interese, teme i slično. Time se osigurava veća učinkovitost i uspješnost oglašavanja.

Primjer oglasa na YouTubeu i izgled video oglasa za Google oglašavanje.

Na YouTube kanalu kao videooglasi

Ako posjedujete privlačan videosadržaj koji biste željeli prikazati potencijalnim klijentima, videokampanja odličan je izbor. Vaši oglasi će se prikazivati na YouTube mreži, a korisnici će biti ciljani prema precizno definiranim karakteristikama kako bi se osiguralo da se oglasi prikazuju samo relevantnoj publici. Time se povećava šansa da vaši oglasi budu uspješni u privlačenju pozornosti korisnika i ostvarivanju vaših marketinških ciljeva.

Primjera oglasa kod aplikacija kao rezultat za Google oglašavanje.

Kao aplikacije za preuzimanje (download)

Google App kampanja idealna je za promociju i povećanje broja preuzimanja vaše aplikacije. Ciljanjem relevantnih korisnika, ova kampanja vam omogućuje da odredite gdje (Google tražilica, Google Play, YouTube i drugdje) i kome će se vaši oglasi prikazivati. Iskoristite Google App kampanju kako biste osigurali uspjeh vaše mobilne aplikacije te dosegli pravu publiku i povećali broj skidanja aplikacije.

Praćenjem, mjerenjem i primjenom analitičkih podataka do uspješnih Google Ads kampanja!

Google Analytics logo.

Google Analytics

Želite li saznati više o svojim posjetiteljima – preko kojeg kanala dolaze, koju vrstu uređaja koriste prilikom pregledavanja vaše web stranice te koliko dugo ostaju na njoj? S pravilnim postavljanjem Google Analyticsa na svoju web stranicu dobit ćete odgovore na ova i još mnoga slična pitanja. Mi ćemo vam pomoći s filtriranjem podataka te izraditi personalizirani izvještaj kako biste bolje razumjeli svoje posjetitelje i fokusirali se na najbitnije informacije.

Google Tag Manager logo.

Google Tag Manager

Postavljanje Google Analyticsa na vašu web stranicu obavljamo korištenjem Google Tag Managera, pružajući vam mjerljive podatke o posjetama vaše web stranice te konverzijama kao što su kupnja u web shopu, slanje kontakt formi, klikovi na brojeve telefona, e-adrese i drugo. Ovi podaci mogu vam pomoći u prilagodbi vaših proizvoda i usluga te u povećanju vašeg profita.

Povjerenje su nam pružili

Laptop koji ima otvorenu Bim Sport stranicu te prikazuje grafikon rasta prodaje za Google oglašavanje case study.
STUDIJE SLUČAJA

Povećajte prodaju uz Google Ads – Bim Sport studija slučaja

U ovom detaljnom Case studyju, istražujemo učinkovite strategije i optimizaciju kampanja koje vode do izvanrednih poslovnih rezultata.

Pročitajte više
Čekaonica zubarske ordinacije Lumed, bijeli zidovi, lijep interijer i staklena vrata klijenta koji koristi Google oglašavanje.
STUDIJE SLUČAJA

Lumed – studija slučaja

“Google Ads su se pokazali kao idealan kanal za širenje baze i privlačenje novih pacijenata”

Pročitajte više

Pitanja i odgovori o Google Adsima koji bi vam mogli biti korisni

Što znači da je Adssential službeni Google Partner?

 Close Open

To znači da smo ispunili uvjete koje je Google postavio, a koji uključuju našu stručnost (polaganjem Google Ads certifikata), potrošnju Google Ads računa naših klijenata te performanse njihovih kampanja. Sam program nama pruža mogućnost dodatnih edukacija, uvid u programe i trendove Google Ads oglašavanja te lakši pristup korisničkoj podršci što u krajnjem cilju ima pogodnosti za naše klijente. Također, svim novim oglašivačima nakon 60 dana oglašavanja možemo ponuditi bon za oglašavanje u iznosu budžeta koji su u tom periodu iskoristili, do maksimalno €350!

Kako započeti oglašavanje na Google Ads platformi?

 Close Open

Javite se kontakt formom, e-porukom, chatom ili telefonski. Svakom klijentu i projektu pristupamo individualno, što uključuje istraživanje tržišta i odabir ciljne publike te dubinsko poznavanje vaših proizvoda ili usluga i njihovu primjenu. Nakon što zajedno definiramo ključne značajke vašeg oglašavanja i odredimo ciljanu skupinu, slijedi istraživanje ključnih riječi koje u kombinaciji s kvalitetno strukturiranim kampanjama postižu najbolje rezultate.

Koje vrste Google Ads kampanja postoje?

 Close Open

Postoji pretraživačka (search) kampanja, prikazivačka (display) kampanja, shopping kampanja, video kampanja (YouTube), kampanja za mobilne aplikacije (app), Performance Max kampanja te pametne (smart) kampanje.

 

Kako odabrati vrstu oglasa za Google Ads kampanju?

 Close Open

Odabir vrste oglasa i vrste kampanja radi se s obzirom na cijeve vašeg oglašavanja. Uzevši u obzir ideje i ciljeve koje imate, dat ćemo vam preporuku o vrsti kampanja i oglasa za koje smatramo da će ispuniti ciljeve vašeg oglašavanja.

Kako odabrati ključne riječi za Google Ads kampanju?

 Close Open

Ključne riječi za Google Ads kampanje ovise o proizvodima i uslugama koje želite oglašavati. Prije početka oglašavanja uvijek radimo istraživanje ključnih riječi kako bi se dobio uvid u volumen pretraga te okvirne očekivane cijene po kliku Bitno je uključiti relevantne ključne riječi te isto tako dodati i negativne ključne riječi kako bi se spriječilo da se vaši oglasi prikazuju za pretrage koje nisu relevantne. Jedan od alata koji pomaže u ovom procesu svakako je Google Keyword Planner.

Mogu li s oglašavanjem doći na prvu poziciju Google tražilice?

 Close Open

Naravno da možete. Na prvom mjestu, iznad organskih rezultata, nalaze se plaćeni oglasi. Prva pozicija na Google tražilici ovisi o kvaliteti napravljene kampanje, kvaliteti web stranice, visini iznosa koji ste spremni uložiti u oglašavanje i mnogim drugim faktorima od kojih je najbitnija konstantna optimizacija i rad na kampanjama.

Što je optimizacija i kako optimizirati kampanju?

 Close Open

Optimizacija kampanja uključuje dnevno praćenje te izmjene i prilagodbe kampanja za postizanje što boljih rezultata. Optimizacija se izvodi ciljano temeljem prikupljenih podataka, a ona primjerice može uključivati A/B testiranja oglasa i proširenja oglasima, dodavanje negativnih ključnih riječi temeljem pretraga korisnika, testiranje različitih strategija licenciranja, dodavanje novih ključnih riječi i ostalo.

Kako pratiti uspješnost Google Ads kampanja?

 Close Open

Uspješnost Google Ads kampanja prati se pomoću dostupnih podataka u Google Ads, ali i u Google Analytics sustavu. Google Analytics je alat koji se obavezno mora uključiti u oglašavanje kako bi se lakše mjerila uspješnost Google Ads kampanja, ali i prometa koji je na vašu web stranicu stigao drugim kanalima. Integracijom ovih dvaju sustava te korištenjem Google Tag managera, dolazi se do bitnih podataka kojima se mogu unaprijediti kampanje i poboljšati njihova uspješnost. Kako bismo vam olakšali snalaženje u svim tim podacima, sastavit ćemo vam personalizirani izvještaj koji će uključivati samo vama najbitnije podatke.

Koliko je bitan izgled web stranice kod oglašavanja?

 Close Open

Web stranica ima veliku ulogu u oglašavanju jer se na njoj obavlja kupnja proizvoda ili usluga, dok je Google Ads kanal koji posjetitelje dovodi na nju. Prije početka oglašavanja pregledat ćemo vašu stranicu te vam predložiti eventualne izmjene i prilagodbe kojima će se povećati uspješnost kampanja, a izmjene možete odraditi sami ili za vas to možemo napraviti mi.

Koja je cijena Google Ads oglašavanja?

 Close Open

Cijena Google oglašavanja ovisi o veličini i kompleksnosti kampanja. Sastoji se od dva dijela: cijene naše usluge (izrada i optimizacija) i iznosa budžeta koji ste spremni izdvojiti za oglašavanje. Javite nam se sa svojim oglašivačkim potrebama i jasno ćemo vam definirati cijenu prije početka suradnje.