Adssential

Adssential

Što je važnije – dobri Google Ads ili dobar web?

Kroz nekoliko prošlih blogova prošli smo kroz neke od prednosti i zamki društvenih mreža i oglašavanja na njima, kao i važnosti kvalitetne internet stranice, a u ovom tekstu posvetit ćemo više pozornosti Google oglasima, kao još jednom veoma važnom kanalu i alatu u digitalnom svijetu i sferi oglašavanja.

No, prije nego krenemo dublje u tu tematiku, postavit ćemo vam jedno pitanje: koliko puta ste pokušali googlati neku tvrtku čiji proizvod ili usluga vas zanimaju, no pretraga nije dala želljeni rezultat?

Ako je vaš odgovor barem u stilu “dogodi mi se često” ili “bilo je nekoliko slučajeva”, neka vas utješi činjenica da niste ni prvi ni jedini kojima se ovo dogodilo, a kako se ista stvar ne bi dogodila vašoj tvrtki, potrebno je stvoriti vidljivost na ovoj najpoznatijoj tražilici i njezinoj mreži. Tu stupaju na snagu Google Ads, a zajedno s njima i kvalitetna internet stranica.

Nije ovo prvi put da ističemo važnost sinergijskog učinka kroz različite digitalne kanale, no danas ćemo objasniti zašto ova dva kanala ne mogu funkcionirati jedan bez drugog, pogotovo u svijetu i vremenima u kojima trenutno živimo. 

Naime, samo postojanje internet stranice često nije dovoljno da se postignu zadovoljavajući rezultati, a bez nje nema ni Google oglasa. Da, dobro ste pročitali, a zašto je tako saznajte u redovima niže.

Kad uključimo logiku, stvar je veoma jednostavna – da biste mogli uopće pokrenuti Google kampanje, svaki od oglasa mora imati svoju odredišnu stranicu na kojoj se nalazi više informacija, mjesto za kupnju oglašavanog proizvoda ili kontakt forma za upite o uslugama. Inače, cijela stvar ne bi imala nikakvog smisla. 

A da bi oglasi postigli dobre rezultate, prije svega je potrebno imati kvalitetnu i optimiziranu internet stranicu. U protivnom, sav vaš planirani budžet će doživjeti potop, a efekt će biti nikakav, što će u konačnici i rezultirati vašim rastankom od Google oglašavanja “jer to ne donosi nikakav rezultat”.

Također, treba naglasiti da se u posljednjih nekoliko godina dogodilo puno promjena i novosti u Google oglašavanju, a ako niste do kraja upoznati s mogućnostima i optimizacijom te pronalaženjem najboljeg rješenja za vaše oglase, rezultat ponovo neće biti zadovoljavajući. Naravno, frustracija će i tu doći do vrhunca, a završit će kao i prethodni odlomak – vašim odmicanjem od ove vrste oglašavanja.

Važno je napomenuti kako bi to moglo biti i pogubno u pojedinim slučajevima za tvrtke i organizacije koje se ne oglašavaju kontinuirano i kroz druge digitalne kanale. Zato, prije nego dignete ruke od svega, sjednite u miru, razmislite o svojem idućem potezu ili se jednostavno prestanite živcirati i taj posao prepustite osobama koje svakodnevno odrađuju desetke kampanja na Google mreži. 

Jer osim što će to odraditi stručno i pazeći da svaka vaša uložena kuna ode na klik koji će donijeti stvarne rezultate i prihode, njihova je funkcija da vam redovito predlažu i osmišljavaju nove oglase, nove vrste oglasa te iskušavaju brojne opcije kako bi vaši oglasi došli do prave publike, istaknuli vas pored konkurencije i učinili poslovanje boljim te lakšim.

Iako sve ovo zvuči sjajno, i na tom polju postoje zamke na koje valja upozoriti i skrenuti pažnju. Jedna od njih zove se SEO – ta tri velika slova zapravo mnoge agencije (nažalost) koriste i kao dodatnu financijsku injekciju od klijenata prodajući “tekstove i oglase optimizirane za SEO”, kao da je riječ o dodatnoj usluzi koju nude, a činjenica je da je to danas postao praktički standard i da bi svaki tekst u svojim začecima trebao biti orijentiran na način na koji će ga algoritam “zavoljeti”. 

Jer čak i ako vaši tekstovi imaju savršenu optimizaciju za SEO i pojavljuju se na prvom mjestu prve stranice u tražilici, morat ćemo vas razočarati i reći da će vaš tekst zapravo biti prikazan tek na 5. mjestu, a razlog tome je da se tekstualni oglasi uvijek prikazuju ispred organskih rezultata. Budite stoga mudriji pa radije novac za SEO uložite u oglase na Google mreži.

Naravno, svaka suradnja s profesionalcima ili agencijom sa sobom nosi i određeni financijski trošak, no na kraju dana, osim samog izbora agencije ili osoba koje će partnerski raditi s vama, jedino što je bitno jest povećanje prometa, zarade i vidljivosti na tržištu, a upravo u tome su oni najbolji. No, ne zaboravite, prije nego što uložite u SEO i Google kampanje, vratimo se ponovo na početak priče – kakva vam je internet stranica? Ako vas to brine, opustite se, jer i tu postoji pomoć, a tu ponovo uskaču agencije poput nas.

Podijelite blog post na društvenim mrežama

Pročitajte više

Ljeto i digitalne aktivnosti

Da je ljeto odavno stiglo u naše krajeve, sugerirale su visoke temperature već u lipnju. I dok se trenutno nalazimo u ‘špici’

Scroll to Top